top of page
20220104_223642.jpg

In het hart van
Alt Penedès

De Penedès-regio staat natuurlijk bekend als wijnstreek bij uitstek. Maar ook typisch voor de omliggende dorpen is de aanwezigheid van zeer oude landhuizen en boerderijen (masia’s) waarvan sommigen hun oorsprong  zelfs vinden in de middeleeuwen. Velen werden van generatie op generatie overgedragen. 

Deze boerderijen en landhuizen staan dan ook geboekstaafd als waardevol erfgoed en een groot aantal zijn beschermd.

U vindt Cal Colina binnen de grenzen van Barri La Torre, een zeer rustig gehucht van Sant Martí Sarroca.  La Torre bevindt zich zowat halverwege de dorpskern van Sant Martí Sarroca en de naburige stad Vilafranca del Penedès. Vanuit ons landhuis sta je met de wagen dan ook op amper 10 minuten in deze hoofdstad van de Penedès-regio. Hier vind je uiteraard alle nodige voorzieningen.  In eenzelfde tijdsbestek bereik je de autosnelweg AP-7 voor alle verplaatsingen richting het noorden of het zuiden. Bovendien staat Cal Colina garant voor een vlotte bereikbaarheid naar tal van stranden aan de Costa Dorada en het levendige Sitges (allen te bereiken na een autorit van amper 30 minuten). Een auto- of treinrit (vanuit het station van Vilafranca del Penedès) brengt je dan weer in minder dan één uur naar Barcelona.

Tussen bergen en zee

De heuvelachtige omgeving leent zich uitstekend om te wandelen en te fietsen zodat je kan genieten van het typische landschap van de Alt Penedès: wijngaarden zo ver het oog reikt! 
Bovendien heb je vanuit de omgeving tevens zicht op de mythische berg van Montserrat.
Iets noordelijker ontwaren dan reeds de uitlopers van de Pyreneeën.
Verblijvend in Cal Colina, kan je tijdens het skiseizoen dan ook na een autorit van amper 2 uur de skilatten aanbinden in een uitdagend skigebied. Ideaal dus als dagexcursie. 
Ook het Prades-gebergte en het Garraf-massief zijn zeker het ontdekken waard. Verder zijn de noordelijke stranden van de Costa Dorada, alsook de stranden van Sitges en Vilanova i La Geltrú vlot bereikbaar. Deze kustplaatsen staan zowel garant voor veilig aflopende brede stranden als mooie pittoreske baaien.

Coma-Ruga
Het strand van de Roca Plana
Altafulla
Pradesgebergte
Het strand Roca Plana
Pradesgebergte
Pradesgebergte
Pradesgebergte
Ebrodelta
Cala de la Roca Plana
Pradesgebergte
Middellandse zee

Barcelona and beyond, beyond Barcelona

Barcelona is geheel terecht een toeristische topbestemming. Je hebt een mediterraan klimaat, een bruisend nachtleven en fijne zandstranden. Het is bovendien een shoppingmekka en culturele metropool. De stad heeft voor foodies tevens tal van gastronomische pareltjes in aanbieding, alsook heel wat spectaculaire highlights.  Het is dan ook niet verwonderlijk dat miljoenen reizigers vanuit gans de wereld jaarlijks afzakken naar de Catalaanse hoofdstad. Belgen en Nederlanders vormen daar geen uitzondering op en verzeilen hier veelal meermaals in hun leven via een citytrip. Maar dat Catalonië heel wat meer te bieden heeft dan de toeristenmagneet Barcelona willen we aantonen met onze tips en hotspots om ook de zuidelijk gelegen regio te ontdekken.

Toeristen die op zoek zijn naar avontuur, cultuur, ontspanning, gastronomie en vul zelf maar verder aan, komen zeker aan hun trekken in Cal Colina. Bovendien bereik je met de wagen en trein in minder dan één uur Barcelona, dus waarom het niet eens omdraaien: verblijven in een totaal nieuw te ontdekken omgeving en tijdens je vakantie één of meerdere daguitstappen inbouwen naar de thuisbasis van voetbalclub FC Barcelona.

Barcelona and beyond, beyond Barcelona.

Welkom in Cal Colina.

Sant Martí Sarroca
Sant Marti Sarroca
Parc dels Talls
Sant Marti Sarroca
Sant Marti Sarroca
La Bleda
Parc Dels Talls
La Bleda
bottom of page