top of page

Een beetje geschiedenis

De vakantiewoning heeft in een ver verleden nog dienst gedaan als een wijkschooltje. 

Het landhuis werd volledig gerenoveerd met behoud van zijn charmes.

 Deze drastische make-over heeft ervoor gezorgd dat alle modern comfort beschikbaar is.

Bovendien liep er vroeger pal naast het landhuis een pelgrimsroute naar Montserrat, waarvan een muurtegel nog stille getuige is.  

20220104_115536.jpg
20211009_181545_edited.jpg

Van harte welkom in
Cal Colina!

Na meer dan 25 jaar wonen en werken in de regio van Gent (België) vonden wij de tijd rijp om onze grote droom na te jagen, namelijk gastvrouw en -heer worden van een aangenaam vakantieverblijf. Omdat het klimaat en de omgeving voor ons bepalend waren, werd alvast besloten om zonnigere oorden op te zoeken en het druilerige België deels achter ons te laten.
Als fervente aanhangers van avontuurlijke reizen en citytrips werden al wat bestemmingen binnen en buiten Europa afgevinkt. Spanje was voor ons echter, op Barcelona na, nog onontgonnen terrein.
Een paar jaar geleden ontdekten wij echter dat dit land veel meer te bieden had dan het strandtoerisme aan de platgetreden costa’s.
Catalonië werd onze vaste vakantiebestemming en al snel sloten wij het milde klimaat, de Spaanse keuken, de Catalaanse tradities en de betoverende landschappen voorgoed in ons hart.
In onze zoektocht naar een geschikt gastenverblijf stootten wij op een zeer karaktervol landhuis in het hartje van de Penedés-streek. Hoeft het nog gezegd, maar we werden op slag verliefd op dit pand. Sinds 2021 zijn we dan ook de trotse eigenaar van Cal Colina.

bottom of page